Resor

Bilrally Gnarp – Sundsvall 21 maj

Vi reser med egna bilar. Mellan de som inte har egen bil och de som har platser att erbjuda i sin bil kommer vi att försöka förmedla kontakt. Lunch sker till självkostnadspris. Anmälan (senast måndag 16 maj) – se längst ner på sidan.

09.00 – 10.15 Rödmyran Handelsträdgård Östergrängsjö 223, 829 61 Gnarp
Rödmyran är en relativt nyöppnad handelsträdgård. Här hittar du det mesta inom odling och tillbehör. En stor del av växterna som säljs har Rödmyran odlat själva på gården. Man använder nyttodjur för att hålla eventuella skadegörare borta. Utöver växter och tillbehör finns bl.a. ägg från gården, presentartiklar och inredningsdetaljer.

Vi anländer före ordinarie öppningstid och vi kommer få trädgårdens historia berättat samt en guidning och shopping. Kundtoalett finns.

10.15 – 11.00 Transport med egna bilar till Njurunda.

11.00 – 12.15 Simons Trädgård, Njurundavägen 18, 862 40 Njurunda.
Platsen där Simons Trädgård är belägen har historiska odlingsrötter sedan 1920-talet. Sedan 2012 är Simon Söderberg ägare. Här finns växter och tillbehör för alla årstider. Man har egen odling för sommarplant. Hos Simons finns även buskar, träd, perenner, fruktträd, snittblommor, krukväxter, presenter och inredning. Vi möts med presentation och en rundvandring. Därefter shoppar du på egen hand. Rabatter erbjuds, 20% på växter och 10% på övrigt sortiment. Kundtoalett finns.

12.15 – 14.15 Transport med egna bilar till Sundsvall. Stop för lunch gör var och en för sig.
Tips på lunchrestauranger kommer att läggas ut här.

14.15 – 15.30 Evonella Garden Västra vägen 117, 857 51 Sundsvall.
Evonellas verksamhet utgår från ett hållbarhetstänk. I butiken finns snittblommor, krukor och inredning. I uteträdgården finns ett fullskaligt växtsortiment. Vi möts med en kortare föreläsning om Evonella, därefter finns  tid för egen shopping. 10% rabatt på alla växter erbjuds. Kundtoalett finns.

15.30 – 15.50 Transport med egna bilar till Sundsbruk.

15.50 – 17.00 Gjuterian Västlandsvägen 23, 863 32 Sundsbruk.
Gjuterian håller öppet endast under vårt besök. Hos Gjuterian finns en liten gårdsbutik samt fiskdamm, pool och växthus. Under vårt besök får vi 10% rabatt på ordinarie pris. I trädgården finns även ett bord med produkter med 50% rabatt. Kundtoalett finns inte. Observera att parkering sker på vändplan.

Du som har egen bil anmäler dig så här:
Skicka ett mail senast 16/5 till stahalsinge@gmail.com. Skriv ”Bilrally 21/5” i ämnesraden. Mailet ska innehålla följande;

  • Ditt namn, telefonnummer och e-postadress
  • Om du tar egen bil och hur många personer som kommer i din bil.
  • Om du har plats för fler passagerare, hur många i så fall samt vilken ort du utgår från.

Du som INTE har egen bil anmäler dig så här:
Skicka ett mail senast 9/5 till stahalsinge@gmail.com. Skriv ”Bilrally 21/5” i ämnesraden. Mailet ska innehålla följande;

  • Ditt namn, telefonnummer och e-postadress
  • Vilken ort du utgår från
  • Ange om det är du själv som vill få plats i en bil eller om ni är fler, hur många.


Enköping eller Uppsala i augusti.
Detaljerat program läggs upp här inom kort. Teaser i denna länk.


En buss kommer lastad

Det är inga problem att göra blomsterfynd under Hälsingekretsens resor.